Потвърдиха постоянния арест на 55-годишния мъж, хвърлял камъни по съпругата си в село

...
Потвърдиха постоянния арест на 55-годишния мъж, хвърлял камъни по съпругата си в село
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, хвърлял камъни по съпругата си в Монтанско

Потвърдиха непрекъснатия арест на 55-годишния мъж, хвърлял камъни по брачната половинка си в село Якимово, оповестиха от съда.

През януари двамата сключили брак и са заживели заедно в дома на дамата в селото. Малко по-късно връзките им са се влошили, защото той злоупотребявал с алкохол и оказвал физически и душевен тормоз на брачната половинка си. 
 
След следващ случай в края на август, дамата е подала молба в съда по реда на Закона за отбрана от домашното принуждение.

Била е издадена заповед за отбрана, с която на мъжа са били наложени ограничаващи мерки - възбрана да приближава дома на потърпевшата, да не упражнява над нея принуждение или душевен тормоз, да не посещава местоработата ѝ, да не приближава на по-малко от 50 метра местата ѝ за отдих и обществени контакти и т.н. 

Въпреки това той е траял да тормози брачната половинка си. На 10 ноември пред магазин в Якимово той е хвърлил камъни по нея, отправил обидни думи и я блъснал с пестник, при което тя паднала и след подаден сигнал на незабавния телефон, била откарана в болница.

Установено е, че той е криминално проявен и осъждан и против него има висящо наказателно произвеждане. Тъй като закононарушението е с висока степен на обществена заплаха, Районният съд в Лом е решил, че той може да се укрие или да извърши друго закононарушение и му е наложил непрекъснат арест.

Той обжалвал пред Окръжния съд в Монтана, само че и на втора инстанция мярката му е доказана. Решението е дефинитивно и не предстои на митинг. Така той ще би трябвало да дочака присъдата по делото против него в затвора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР